Za měsíc to bude rok, co jsme se dozvěděli o obnovení spolupráce Electronic Arts s Middle-earth Enterprises. V rámci této spolupráce ale nevzniká nic velkého, nýbrž jen mobilní hra The Lord of the Rings: Heroes of Middle-earth, jež je založena na strhujícím příběhu, tahových bitvách, rozsáhlých sběratelských systémech a široké škále postav ze světa Pána prstenů a Hobita.

Tahová strategie s RPG prvky vám umožní sestavit tým hrdinů a padouchů z děl J. R. R. Tolkiena. Je pouze na vás, zda se stanete dobrými, nebo zlými. Užijete si PvP i PvE souboje, postavy bude možné vylepšovat.

„Hráči budou bojovat v bitvách v ikonických příbězích z Tolkienova světa a utkají se s velkými padouchy Středozemě,“ uvádí tisková zpráva. Ta popisuje hru spíše jako sběratelské RPG, kde je klíčové sbírání krystalů, které vám zpřístupní hrdiny Středozemě. Mimo jiné se můžete těšit na Aragorna, Gandalfa, Elronda, Froda Pytlíka a další. Každý hrdina má jedinečné schopnosti a spolupracuje s družinou. Výběr postav má být jednou z nejdůležitějších věcí, abyste v tahové bitvě uspěli.

The Lord of the Rings: Heroes of Middle-earth bude zdarma ke stažení na Google Play a App Store od 10. 5. tohoto roku. Za vývojem stojí studio Capital Games, známé mimo jiné Star Wars: Galaxy of Heroes, které si zahrálo více než 100 milionů hráčů.

Koncem května, 25. 5. 2023, pak na PlayStation 5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One a PC vyjde akční adventura The Lord of the Rings: Gollum.