Steam Next Fest již skončil, což znamená, že hráči si mohli prohlédnout spoustu titulů a udělat si na ně vlastní obrázek. Když se ale podíváme na žebříčky, tak to vypadá, že hra Robin Hood: Sherwood Builders dosáhla překvapivého úspěchu. Kombinace RPG, survivalu a stavění měst je evidentně ta správná.

Na první pohled hra vypadá jako klasické RPG; lovíte, vyrábíte předměty, mluvíte s NPC a plníte úkoly. Jakmile však, ostatně jako v každém RPG, projdete nezajímavou první půlhodinou, ve které pochopíte základy a splníte jednoduché questy, dostanete se do mnohem zajímavější části. Titul vám představí jeden ze svých nejdůležitějších prvků – stavění.

Než však postavíte třeba kovárnu nebo pec, musíte nasbírat potřebné suroviny v krajině okolo sebe. Brzy však tyto předměty uložíte do centrální pokladny vaší vesnice a požádáte spoluobčany, aby vám pomohli nové budovy postavit.

Nakonec začnete do své vesnice nabírat nové obyvatele a můžete si urychlit cestu využíváním klasických survival metod, jako je například okrádání konvojů o suroviny. Po celou dobu vás provází dialogová řada úkolů s postavami z příběhů a mýtů Robina Hooda.

Demo hry je dostupné na Steamu, takže pokud chcete, můžete si jej nainstalovat a nadcházející titul si zahrát. Plná verze Robin Hood: Sherwood Builders bude dostupná až v roce 2022.

Minimální požadavky na systém zatím jsou:

  • Operační systém: Windows 10
  • Procesor: Intel Core i3-2100 / AMD Phenom II X4 965
  • Paměť: 4 GB RAM
  • Grafická karta: GeForce GTX 550 Ti / Intel HD 620
  • Pevný disk: 30 GB volného místa