Silent Hill je série, na jejíž pokračování čekáme už dlouho. Poslední hra byla vydána v roce 2012 a od zrušeného projektu s legendárním demem P. T. jsme další titul neviděli. Série má být však údajně obnovena spolu s připravovaným filmem. To nyní ve francouzském rozhovoru pro MaG tvrdí i jeho režisér Christophe Gans, který prozradil, že je aktuálně ve vývoji několik her ze Silent Hill světa.

„O další hře [Silent Hill] něco málo vím. Pracuji se Silent Teamem, tedy původními tvůrci a spolupracuji se společností Konami. V tuto chvíli je ve vývoji několik her, které mají oživit sérii, pracuje na nich několik týmů. Myslím, že na ně udělal velký dojem úspěch remaků Resident Evil, které jsou evidentně výjimečnými hrami.“

O moc více toho bohužel nevíme, ale vypadá to tedy, že Konami na svou značku ještě nezanevřelo. Zdá se také, že jednou z her bude právě Silent Hill 2 remake, o kterém se spekuluje už nějakou dobu. Gans v rozhovoru zároveň prozradil, že pracuje s Konami, ale ne s Kojimou. Nejsme si jisti, zda s ním pouze nepracuje přímo, nebo to znamená, že se na nových hrách Kojima nepodílí vůbec.

„Nepracuji přímo na hrách. Spolupracuji s Konami, ale ne s Kojimou, nýbrž se Silent Teamem, se kterým jsem se seznámil při natáčení prvního filmu Silent Hill.“

Stejně tak je zajímavé, že na hrách údajně pracuje několik týmů. Znamená to tedy nejspíše, že Konami nemá v plánů pouze několik her, ale také na nich pracuje paralelně. Je však možné, že jedna z nich může být pouze malý mobilní titul nebo krátký spin-off, který má podpořit hlavní hru. O tom můžeme zatím pouze spekulovat. Celý částečně přeložený rozhovor si můžete přečíst zde, kde je mimo jiné potvrzeno, že remake Silent Hill 2 má mít na starost polský Bloober Team, autoři Layers of Fears, The Medium nebo Blair Witch.