Značka Resident Evil je pro Capcom hodně důležitá. Jde o jednu ze sérií této japonské společnosti, která si dokázala získat srdce hráčů po celém světě. Z toho důvodu je nepochopitelné, proč prequel skvělého Residentu Evil 7 bude dostupný pouze ve státě východní Asie.

Nový projekt se jmenuje Biohazard: Walkthrough the Fear a jde o dobrodružství pro virtuální realitu, které je určeno pro čtyři hráče. Ti se ocitnou ve známém prostředí ze sedmého Resident Evil. Konkrétně ve sklepě rodinného domu Bakerových a známý Jack jim půjde po krku. Hráči musejí spolupracovat a využívat různé vybavení a zbraně, aby unikli z domu. Jedna hra má trvat 35 až 40 minut.

Jak vidno, Capcom staví na úspěchu sedmého dílu, který byl s headsetem PlayStation VR velmi děsivým zážitkem.

Pokud jste si po přečtení řádků výše řekli, že si vytvoříte japonský účet, tak vás musím zklamat. Biohazard: Walkthrough the Fear bude od 26. října dostupný pouze ve vybraných VR hernách v Tokiu, a to za cenu 2800 jenů. Tak snad se jednoho dne dostane i na konzole a PC.

Připomeňme, že Capcom v současné době pracuje na Project Resistance. Jde o asymetrickou multiplayerovou hru ze světa Resident Evilu - jeden hráč se stane pánem hry, zatímco zbývající čtyři musejí uniknout z bludiště chodeb. Všichni ale předpokládají, že kromě toho se chystá ještě Resident Evil 8 a remake třetího dílu.