Remedy oznámilo sequel pro Alana Wakea! Tedy ne... ale je možné, že by se s ním v budoucnu mohlo minimálně něco zajímavého dít. Do nynějška patřila práva na tuto hororovou značku Microsoftu, který tak o jinak nepřívětivém osudu jednoho spisovatele rozhodoval. Remedy se už v minulosti vyjádřilo, že by jim pokračování nedělalo dvakrát velký problém, avšak rozhodující slovo měl stejně Microsoft. Nově ale práva patří studiu Remedy, tedy jeho samotným autorům. Zprávu oznámil Global News Wire.

Do rozpočtu Remedy se dostalo 2,5 miliónů Eur díky licenčním poplatkům, což bude využito k vývoji nových her. Na začátku zmíněné oznámení pokračování tohoto survival hororu je tak možná nejblíže skutečnosti za celou dobu, kdy se na něj čeká. Kromě toho si nyní Remedy může rozhodnout například i to, že by se značka podívala na PlayStation, kam kvůli exkluzivitě pro Microsoft logicky nemohla. 

Fanoušci dychtivě vyčkávají už několik let, jestli se neobjeví alespoň náznak možného návratu Alana Wakea. A vzhledem k tomu, že Remedy o návrat v minulosti projevilo zájem, jak bylo již řečeno, je možné, že by se do něj konečně mohlo pustit. Před několika měsíci Remedy ostatně prozradilo, že před pár lety se na Alan Wake 2 již pracovalo, ale "zkrátka to nevyšlo". Tak snad tentokrát...