Ti, kteří si přejí nový StarCraft, tak by si na příští týden neměli nic plánovat. Studio Frost Giant v rámci Steam Next Festu přinese demoverzi své real-time strategie Stormgate.

Hratelná ukázka bude na Steamu dostupná od 5. do 12. 2. letošního roku. Vyzkoušet si budete moci hodnocený režim s bitvami jeden na jednoho a kooperativní část, kde se tři hráči utkají s umělou inteligencí. Dříve bylo možné si zahrát pouze v rámci uzavřených testů.

Současně vývojáři oslavují. Na Kickstarteru se jim podařilo vybrat 2 380 701 dolarů od 28 143 lidí. Původní cíl byl poměrně skromný, autoři chtěli 100 000 dolarů, protože peníze na samotný vývoj mají zajištěné. Crowfunding měl být na podporu vydání fyzické sběratelské edice. Díky úspěchu se ale podařilo vybrat mnohem více a odemknout spoustu herních a obsahových bonusů. Za odměnu si podporovatelé už nyní mohou užívat betu.

Stormgate je real-time strategie v klasickém stylu, připomíná StarCraft od Blizzardu. Vytvářena je v Unreal Engine 5 a až vyjde, bude free-to-play. Členové studia Frost Giant v minulosti pracovali na StarCraftu 2, Warcraftu 3 nebo Red Alert 2.