Valve se ohlédlo za rokem 2019 a prezentovalo působivé statistiky Steamu. V minulém roce Steam přilákal téměř 95 milionů aktivních uživatelů měsíčně, což je nárůst o 5 milionů oproti předešlému roku. Komunita Steamu dohromady nahrála bezmála 21 miliard hodin.

Zajímají vás další statistiky? Prostřednictvím Steam Workshopu bylo odesláno téměř 4,3 milionu položek. Tady je ale nutné poznamenat, že některé položky byly falešné a jejich účelem bylo převzetí účtů jiných hráčů. Proto Valve přidalo ověření sdílených předmětů prostřednictvím e-mailu.

V posledních dvou měsících roku 2019 využívalo Remote Play více než 3,7 milionu lidí a 2,3 milionu hráčů zase Remote Play Together. Ten umožňuje lokální kooperaci u všech online titulů.

Zajímavá je také informace o review-bombingu. Valve mělo překazit 44 takových incidentů. Mezi hrami mělo být Borderlands 2 z důvodu třetího dílu, který je exkluzivitou Epic Games Store.

Valve si vzpomnělo na funkce, které v roce 2019 do Steamu přidalo. Například změna vzhledu knihovny se měla postarat o nárůst uživatelských recenzí o 300 procent.

Na závěr společnost nastínila plány na následující měsíce. Ten zahrnuje Steam PC Café Program, vývoj experimentů v rámci Steam Labs, aktualizace pro Steam Mobile App a zkoumání nových způsobů, jak odměnit uživatele za účast ve slevách - po vzoru slev v rámci nového čínského roku.