Nedávno nám Sony konečně prozradila bližší informace o její připravované konzoli PlayStation 5. Pro někoho byla hodinová prezentace hostovaná hlavním architektem konzole Markem Cernym úžasná, pro jiné ale nudná a hráči byli zklamáni. I kvůli tomu se k PS5 začínají vyjadřovat vývojáři, kteří již mají k dispozici vývojovou verzi konzole. Jedním z nich je technický ředitel studia Ready at Dawn, které pro PS4 vytvořilo exkluzivitu The Order: 1886. Andrea Pessino řekl, že fanoušci „se budou cítit hloupě“ za to, že byli touto událostí zpočátku zklamáni.

Andrea Pessino konkrétně napsal, že hráči PlayStation 5 ocení zhruba rok po jejím vydání. K tomu dodal, že jde o jednu z nejrevolučnějších, inspirativních domácích konzolí, jaké kdy byly navrženy a že se budou cítit hloupě za to, že plýtvali energii dohadováním se o teraflopech a dalších zbytečných číslech.

Je to sice zajímavé prohlášení, ale skoro nijak se neodlišuje od těch, které jsme už slyšeli od jiných vývojářů. Například vedoucí programátor enginu v id Software, Billy Khan, začátkem tohoto týdne označil konzoli za jednoduše „úžasnou“.

Tvůrci her celkově pějí na PS5 chválu. Podle nich má unikátní SSD, který má být skutečnou revolucí pro herní svět. Stejně tak vychvalují 3D audio. Právě na SSD hodně Sony sází a má v něm mít výhodu, jelikož Microsoft měl použít jiný SSD disk.