Akční adventura Wonder Woman od tvůrců Middle-earth: Shadow of Mordor a Middle-earth: Shadow of War ze studia Monolith Productions byla oznámena už na konci roku 2021 na The Game Awards, kde jsme se dozvěděli jen velmi málo informací. Od té doby se po známé komiksové hrdince slehla zem. Až do dnešních dnů.

Nové detaily a koncepty se objevily v marketingovém průzkumu Warner Bros. Vypadá to, že průzkum byl vybraným hráčům rozeslán omylem, protože postupně mizí ze sociálních sítích. Co v něm tedy bylo?

„Mocná čarodějka Circe napadla vaši domovinu na ostrově Themyscira a vede armádu kyklopů, gorgonů a dalších příšer. Jako šampionka Amazonek se nyní musíš vrátit domů a vypořádat se s touto zradou,“ píše se v popisku.

Čekat nás mají epické bitvy, ve kterých použijeme božskou sílu k rozdávání ničivých úderů a roztrhání nepřátel. Souboje mají být frenetické s volným pohybem, ničivými komby a s použitým slavných zbraní Wonder Woman, jako je laso pravdy.

„V rámci tohoto originálního příběhu Wonder Woman musíte také obnovit svůj vztah se svou matkou, královnou Hippolytou, a ostatními Amazonkami, které se cítí zrazeny vaším rozhodnutím opustit Themysciru před mnoha lety,“ pokračuje popis příběhu.

V průběhu hry se máme setkat s ikonickými postavami DC a jedinečnou sestavou procedurálně generovaných spojenců a nepřátel. „Díky síle systému Nemesis si budou pamatovat vaše volby a činy a reagovat podle svého přesvědčení,“ přidává popisek. Jak víme z dřívějška, systém Nemesis má být od Shadow of War vylepšen a rozšířen.

„Prozkoumejte otevřený svět Themysciry, prozkoumejte domov Amazonek a objevte bájné obyvatele a řeckou mytologii. Bojujte proti útočníkům a plňte úkoly, abyste zabránili Circe ve zničení vaší vlasti a získání nepředstavitelné moci!“ uzavírá popisek.

V marketingových materiálech se nacházejí ještě koncepty. Na prvním čelí Wonder Woman obrovské bestii, zatímco na zbývajících třech vidíme náčrt prostředí otevřeného herního světa.

Wonder Woman nemá stanovené datum vydání. Vyjít má na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.