Po teaser traileru se slunečnicemi přichází oficiální oznámení. Teď už je to bez debat. Po Oklahomě zamíří kamioňáci v American Truck Simulatoru do Kansasu.

Nové rozšíření mapy bylo představeno v minutovém videu (nahoře) a na prvních obrázcích. V obou případech vidíme zejména malebný venkov, který slunečnicový stát nabídne.

„Kansas je známý pro své travnaté plochy, potoky, hojnou modrou oblohu a zelené výhledy na pastviny,“ přibližuje tento americký stát české studio SCS Software.

Kansas je svou rozlohou patnáctým největším státem USA (213 100 km²) a z pohledu počtu obyvatel (2,9 milionu) je 35. nejlidnatějším státem. Hlavním městem je Topeka. Těšit se ale můžete také na návštěvu známého Kansas City, stejně tak na vrchol Mount Sunflower s nadmořskou výškou 1654 m na západě státu.

Zatím nevíme, kdy Kansas vyjde. Datum není uveden ani u Oklahomy, která dorazí před Kansasem. Každopádně, SCS Software se daří pravidelně American Truck Simulator rozšiřovat. Hra dorazila v roce 2016 s Kalifornií, Nevadou a Arizonou. Autoři přidali Montanu, Texas, Wyoming, Colorado, Idaho, Utah, Washington, Oregon a Nové Mexiko. Zaměřují se tak spíše na větší krajiny Středozápadu. Asi až potom dojde na lidnatější přímořské státy.

Pracuje se také na Oklahomě. V galerii níže se můžete podívat na několik nových typů průmyslu, které v tomto regionu najdete, včetně výrobny autobusů, městských skladů a továrny na elektrické spotřebiče. Pro tyto všechny budete vozit náklady.