King Kong se vrací do videoherního světa, ale je otázkou, zda se máme těšit. První obrázky nás totiž spíše varují, že Skull Island: Rise of King nebude velkým a propracovaným dobrodružstvím, které by si tato ikona jistě zasloužila.

Tenhle King Kong dokonce vypadá hůře než akční adventura Peter Jackson's King Kong: The Official Game of the Movie, kterou v roce 2005 vytvořil a vydaval Ubisoft. Pro kontext: to bylo ještě v době PlayStationu 2.

Obrázky nového projektu unikly španělskému Amazonu. O hře jsme slyšeli už na začátku letošního roku. Vydá ji GameMill Entertainment, jež přinesla NERF Legends, Cruis’N Blast a American Ninja Warrior, stejně tak Big Buck Hunter Arcade, Zhu Zhu Pets, Country Dance All-Stars a další.

Později byla hra oficiálně potvrzena a došlo i na první trailer. V něm vidíme, že Skull Island: Rise of King bude spíše mlátička.

Hra je popisována jako akční adventura z pohledu třetí osoby, ve které budete muset pomstít smrt svých rodičů Gawovými tlapami. „Překonejte vlny prapodivných bestií a porazte přisluhovače svého úhlavního nepřítele, abyste se stali právoplatným králem Ostrova lebek. Projděte tajemným ostrovem a objevte historii a tajemství, která skrývá, až narazíte na bažiny, vodopády, džungle a jeskyně plné lebek, které dodávají sílu flóře a fauně ostrova,“ uvádí popisek.

Skull Island: Rise of Kong vyjde koncem letošního roku na PS5, Xbox Series X/S, PS4, Xbox One, Nintendo Switch a PC.

*Článek byl aktualizován o potvrzení společnosti, datum vydání a trailer.