Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Včera Terka natáčela ve studiu videovstupy do recenze The Last of Us Part II. Na recenzi se můžete těšit již tento pátek!

- Dánský magazín GameReactor tvrdí, že Batman od Warner Bros. Montreal bude odhalen v následujících měsících a vydání je blíže, než si myslíme. Na Demon's Souls Remake pro PS5 skutečně pracuje BluePoint. Fable 4 od Playground Games bychom měli snad vidět v červenci na akci Xboxu. Far Cry 6 bude představeno 12. 7. na Ubisoft Forward akci a bude se odehrávat v jiném prostředí (vyjde před dubnem 2021). Harry Potter RPG se od roku 2018 hodně změnilo a mělo být odhaleno na E3 2020. Sony má ukázat pokračování Horizon Zero Dawn i Silent Hill, zatímco EA chystá Mass Effect Trilogy Remastered (představí se prý 11. června). Brzy dojde také k představení Resident Evil 8 (vydání na začátku roku 2021) a Housemarque (Resogun, Stormdivers) má být do značné míry propojeno se Sony a chystat neohlášený AAA titul pro PS5.

Přečtěte si také: Harry Potter RPG má být temné a odehrávat se po knížkách, za 120 korun přes 700 her, nalezena hra od tvůrců SimCity

- Command & Conquer Remastered Collection obdržela v recenzích velmi dobré hodnocení. Na Metacritic má průměrné hodnocení 83 procent a od uživatelů 9,1/10.

- Na Steamu došlo k aktualizaci demoverze hry System Shock Remake. Jak vidno, Nightdive Studios na titulu stále pracují a demo vylepšili po grafické stránce i optimalizaci.

- Nová značka od tvůrců Destiny ze studia Bungie je akční RPG, které obsahuje loot, nekromancii a dungeony. Odhalil to inzerát na pozici designéra. Hra má obsahovat také širokou škálu zbraní, brnění a schopností. Počítá se také s PvE (hráč proti umělé inteligenci) a máme se dočkat humorných, veselých a rozmanitých postav. Prý by to celkově mohla být středověká fantasy hra.

- Cyberpunk 2077 nebude současně vydán na streamovací platformě Google Stadia. Příznivci této služby si budou muset na nové akční RPG od CD Projektu RED počkat.

Přečtěte si také: Cyberpunk 2077 si velmi zakládá na kvalitě questů

- Bezplatné střílečce Crucible od Amazonu se nedaří. Vývojáři se proto rozhodli odstranit dva ze tří módů a soustředit se pouze na jeden. Běžně hru v jeden okamžik hraje méně než 1000 hráčů. Tvůrci odložili start první sezóny a komunita se musí rozloučit s režimy Harvester Command a Alpha Hunters, aby se studio plně věnovalo vývoji módu Heart of the Hives, jenž je u hráčů nejpopulárnější.

- 14. 7. na PS4, Xbox One, Switch a PC vyjde akční roguelite plošinovka Neon Abyss. Na Steamu již nyní najdete časově omezené demo.

- Další zdroje potvrzují, že tento týden začne výroba PlayStationu 5. V srpnu by měla být výroba v plném proudu, aby se stihlo nachystat co největší počet kusů na konec roku, kdy PS5 vyjde. S informací nyní přišel Doh Hyun-woo, analytik NH Investment & Securities, který se to dozvěděl od korejských mediálních zdrojů.

- Xbox hráči utratili 1,4 miliardy dolarů za nezávislé tituly z programu ID@Xbox. Program byl poprvé oznámen v létě 2013 a nyní zahrnuje 3400 týmů ze 64 zemí. V ID@Xbox bylo vydáno více než 1300 her a dalších 1800 má být ve vývoji.

Přečtěte si také: Jurassic Life začal jako modifikace pro Half-Life 2. Nakonec ale půjde o samostatnou PC hru

- Polské studio The Farm 51 uzavřelo smlouvu se společností My.Games pro restart online střílečky World War 3, která je zasazena do fiktivní moderní války. Vývojáři se mají držet původní vize, zdokonalit mechanismy a rozšířit obsah. Fanoušci mají očekávat nové mapy a větší výběr vybavení. Datum vydání oznámeno nebylo.

- Na Steamu je dostupná hra Satisfactory, ve které v otevřeném světě stavíte továrny. Na Epic Games Store vyšlo Satisfactory již před rokem a je stále v předběžném přístupu. Na obou platformách má jednotnou cenu: 26,99 euro.

- Čínská společnost NetEase Games založila Ouka Studio pro vývoj nových titulů určených pro PlayStation 5 a Xbox Series X. Má jít o vysoce kvalitní hry pro milovníky japonských her a vytvoření nových zážitků. Studio nyní hledá producenty, designéry, inženýry, umělce a další lidi.

- Ve čtvrtek ve 22:00 konečně uvidíme PlayStation 5 hry. Prezentace Sony bude trvat něco málo přes hodinu a celou show doporučuje společnost sledovat se sluchátky. Hy poběží v rozlišení 1080p při 30 snímcích za sekundu. Toto rozhodnutí usnadnilo přípravu materiálů, které uvidíme, v době, kdy vývojáři dělají ze svých domovů. Na 4K televizi budou hry u vás doma vypadat mnohem lépe.

Přečtěte si také: Nedůvěra japonských šéfů zlomila studiu Capcom Vancouver vaz. Zrušeno bylo mnoho nadějných projektů, včetně Dino Crisis

- Ve zdrojovém kódu knihovny operačního systému Windows byla nalezena zmínka o Xboxu Lockhart, což má být Xbox Series S, levnější a méně výkonná verze Xboxu Series X. V kódu byl také Xbox Anaconda - to je kódové označení pro Xbox Series X. Mluví se o tom, že další varianta nové generace Xboxu bude oznámena ještě tento měsíc.