Čas od času dokáže Ubisoft příjemně překvapit, a kromě svých zavedených sérií přijít s něčím novým. Vhodným příkladem jsou Watch Dogs. Hackerská akce s Aidenem Pearcem zasazená do Chicaga slibovala v ukázkách mnohé. I když při vydání to úplně nevyšlo, tak nebyla špatná.

Dnes jsou Watch Dogs uloženi k ledu, a to i navzdory chystanému filmu. Místo nich může dostat šanci postapokalyptická sci-fi s kódovým označením Iridium. Informace se objevily na internetu díky výběrovému řízení na casting, který proběhl v březnu loňského roku pod režisérem Kimem Hurdonem. Ten spolupracoval na mnoha projektech Ubisoftu.

Je tak otázkou, zda v době rušení her a většímu propouštění tenhle titul ještě existuje. Pokud ano, mělo by dle popisu jít o novou značku. V synopsi se píše o strašlivé válce, která zničila město Highpoint, které bylo kdysi považováno za vrchol lidské civilizace. Dnes ho prohrabávají mrchožrouti a hledají neocenitelné zdroje. Město je pod kontrolou sil, které ho porazily, něco mezi vězením a nepovedeným vědeckým experimentem. Intenzivní radiace znemožňuje organickým lidem fungovat uvnitř válečné zóny, a tak jsou lidské mysli zkopírovány do mechanických schránek, které jim umožňují prozkoumávat tuto nehostinnou krajinu, reportuje MP1st.

Jak už to bývá, v pustině proti sobě bojují frakce o přežití, zatímco místní úřad se snaží udržet pořádek. Desítky let po pádu Highpointu se v popelu začíná probouzet něco cizího. V roli Whittakera, muže s pochybnou minulostí a pověstí, který bere zakázky, které nikdo jiný nechce, máme vyměnit lidskost za mechanickou skořápku a vydat se na životní cestu. Aby se Whittaker dostal do epicentra tohoto záhadného místa, bude potřebovat nenápadnost, lstivost a různá vozidla a zbraňové systémy. Teprve pak Highpoint odhalí svá nejhlubší tajemství.

Whittaker je tedy hlavní hrdina, který bude zničené město prozkoumávat v nějaké schránce. Ta má obsahovat kopie lidské mysli. Že bychom tedy hráli za androida ve městě a v jiném prostředí za samotného hlavního hrdinu? To připomíná historii a současnost Assassin's Creed.

Dále je tady mladá žena Octavia, jejíž rodiče byli před válkou uznávanými vědci. Avšak její otec pomáhal nepříteli vlastního národa. Octavia vyrostla ve světě zdevastovaném válkou, ale na Highpoint nemá žádné vzpomínky ani vazby. Herečce mělo být kolem dvaceti let a mělo jít o černošskou představitelku. Potom je tady Isaac Armitage, který je (nebo byl) vůdcem Highpoint.

Oficiálně víme, že dva týmy Ubisoftu chystají nějakou novou značku. Jsou jimi Ubisoft Leamington a Ubisoft Stockholm. Druhý jmenovaný využívá technologii Ubisoft Scalar, jež má umožnit vytvořit větší a ambicióznější herní světy.

Tak uvidíme, co si v budoucnu od Ubisoftu zahrajeme. Už brzy vyjde Star Wars Outlaws a potom Assassin's Creed Shadows.