Pro fanoušky Jurského parku dnes máme jednu zajímavost. Nadšenec v CryEnginu vytvořil Jurský park a přináší ho všem zdarma. Zájemci se mohou projít po ostrově Isla Nubla a prozkoumat jednotlivá místa z prvního filmu - například tobogán, bazény a tenisové kurty. Až vás přestane bavit chodit, můžete využít jeden z nabízených dopravních prostředků, včetně lodě, terénního automobilu, helikoptéry i tanku.

Hra, která bohužel neobsahuje žádné dinosaury - na ostrově naleznete jen plyšové verze dinosaurů na policích v obchodě nebo nevylíhnutá vejce, je walking simulátorem a odehrává se v alternativním světě. V tomto světě se nestalo nic z původního filmu, park nebyl zničen dinosaury. Přesto jsou fanoušci nadšeni a dávají za pravdu tvůrci hry, který připravil po ostrově různá tajemství. Objevit je by vám mělo zabrat zhruba hodinu. Jde mimo jiné o zbraně, poznámky a vtipné odkazy na filmovou sérii. Plus je možné změnit denní dobu.

Jurassic Dream vznikal od roku 2015. Ve volném čase na něm pracoval LifelessTapir. Některé použité modely jsou proto zastaralé a bude je potřeba v budoucnu opravit, případně vyměnit. Na to by si ale nikdo u bezplatného projektu neměl stěžoval.

Pokud máte zájem si Jurassic Dream do svého počítače stáhnout, zamiřte na oficiální stránky projektu.