The Simpsons: Hit & Run je akční adventura založena na animovaném televiznímu seriálu Simpsonovi. Hra vyšla v roce 2003 na GameCube, Xbox, PlayStation 2 a PC. Za vývojem stálo studio Radical Entertainment, které spolupracovalo s autory seriálu, kteří napsali příběh a dialogy, zatímco o hlasy postav se postarali herci ze seriálu.

Hra byla považována za Grand Theft Auto ve Springfieldu. Necelých 16 let po vydání si na projekt vzpomněl producent Vlad Ceraldi a vyjádřil touhu po vzniku reinkarnace, ať už jako remake nebo remaster. Jak ale správně podotkl, nejprve je nutné, aby o návrat The Simpsons: Hit & Run stály společnosti vlastnící práva. Aby někdo u nich rozhodl a učinil první kroky.

„Bylo by zábavné znovu prozkoumat tyhle postavy a celé universum,“ prohlásil Ceraldi pro LADBible. Producent věří, že za úspěchem Hit & Run stojí nadčasová a multigenerační stránka. Díky tomu by prý dokázala uspět i v současné době a přinést zábavu dětem i dospělým.

Ceraldi o návrat The Simpsons: Hit & Run opravdu stojí a věří, že by titul byl ještě lepší na moderních počítačích a konzolích. Přece jen, v roce 2003 měly platformy spoustu technických omezení. Například Springfield by mohl být větší a detailnější.

Na závěr připomeňme, že původní verze The Simpsons: Hit & Run byla rozdělena na 7 úrovní. Každá z úrovní obsahovala několik misí a vedlejších zápletek. V každé úrovni hráč ovládat jednu určitou postavu. Mohl to být Homer Simpson, Bart Simpson, Líza Simpsonová, Marge Simpsonová nebo Apu Nahasapeemapetilon.