Společnost Sony se dnes pochlubila důležitým milníkem pro PlayStation 5. Prodeje konzole překročily hranici 50 milionů kusů po celém světě. Milníku dosáhla PS5 přesně 9. 12. 2023.

PlayStation 5 dosáhla 50 milionů prodaných kusů 161 týdnů od uvedení na trh. Úspěšné PS4 se to podařilo za 160 týdnů. PS5 tedy slušně dohání předchozí generaci, za kterou původně zaostávala; z důvodu nedostatku kusů. Dosud nejúspěšnějším měsícem pro PS5 je listopad letošního roku.

„Dosažení tohoto milníku prodejů PS5 je důkazem neochvějné podpory celosvětové komunity PlayStationu a její vášně pro úžasné zážitky, které vytvářejí talentovaní vývojáři z PlayStation Studios a naši partneři,“ řekl odcházející generální ředitel SIE Jim Ryan.

„Jsme vděční všem našim hráčům, kteří se dosud připojili k cestě s PS5,“ dodal Ryan a připomenul, že je to poprvé od listopadu 2020, kdy mají na Vánoce připraven dostatek kusů. Takže kdo si chce PlayStation 5 koupit, tak nebude mít problém svou konzoli sehnat.

Na konci letošního roku Sony uvedla na trh zmenšenou verzi PS5 se stejným hardwarem. V příštím roce se dle spekulací objeví výkonnější PlayStation 5 Pro.

Letos vyšel Marvel’s Spider-Man 2, který se stal nejrychleji prodávanou hrou od PS Studios. Za prvních 24 hodin se prodalo více než 2,5 milionu kopií a 12. 11. 2023 bylo hlášeno přes 6 milionů. Na příští rok je oznámeno Final Fantasy 7 Rebirth (29. 2.) a mj. Rise of the Ronin (22. 3.).