Představovali jste si takový ten krásný štědrý večer, kdy za okny padají sněhové vločky a vy poklidně posloucháte praskání ohně v kamenném krbu? No, tak vloček nám zrovna moc nenapadalo, ale krb? Tak ten mohl mít díky Jeffu Kaplanovi doma na Štědrý večer každý! Jediné, co jste museli udělat, bylo zapnout si livestream.

Yule Log je název pro sváteční televizní program, který byl vysílán především v 60. letech v Americe. Koncept a záměr byl doopravdy jednoduchý - navodit vánoční atmosféru, a jelikož již tehdejší obyvatelé New Yorku pobývali spíše v bytech a spousta z nich krb neměla, nabídnout jim možnost užít si plápolající oheň i tak. Takže jste vytvořili krásné zátiší ozářené pouze naoranžovělým světlem ohně, přidali jste pár vánočních ozdob a vzali židli, na kterou jste někoho posadili. Udělali pár záběrů a ty následně hodili do opakující se smyčky. A několikahodinový pořad je na světě.

Nějak takhle postupovali i tento rok, když se před krbem objevil Jeff Kaplan, výkonný ředitel Blizzard Entertainment a hlavní vývojář hry Overwatch. Živé vysílání rozpoutalo nevídaný rozruch, takže v jednu chvíli se zde objevilo přibližně 40 tisíc diváků. Těžko říct, kdo doopravdy pochopil, že se jedná pouze o jakousi recesi či o možnost vytvořit si doma krbové zátiší. Podle komentářů totiž někteří očekávali něco jiného. Že by nějaké novinky do Overwatch? Slavnostní prohlášení? No, zdá se, že nakonec ani to diváci neočekávali, a tak se komentáře mění na jednoduché žádosti, aby Jeff udělal zkrátka něco – snědl sušenku, napil se mléka, usmál se, pohnul hlavou. A ačkoli se sem tam něco stane, jakože například mlčky otevře vánoční dárek či dostane mikrofonem po hlavě, nemění to nic na faktu, že u streamu sedí několik tisíců lidí a netrpělivě očekávají, kdy se Jeff Kaplan zvedne ze židle, namísto toho, aby trávili krásné chvíle Vánoc něčím trochu smysluplnějším.

A přestože někteří věřili, že Jeff Kaplan obětoval svou vánoční chvilku sezením před krbem, nemění to nic na tom, že nápad, který Yule Log mají je doopravdy parádní. A je skvělé, že se něčeho takové chytnul i Blizzard. Máte-li tak sami chuť nechat ve svém pokoji plápolat oheň v krbu, stačí zavítat na oficiální Twitch účet Overwatch a nakouknout do videí, kde celý téměř deseti hodinový stream stále naleznete!