V době, kdy velké videoherní společnosti hlásaly, že singleplayerové hry jsou mrtvé a budoucností jsou live-service tituly s pravidelným dodatečný obsahem, tak Sony přišla s nejedním skvělým příběhem pro jednoho hráče. Ať už to bylo dobrodružství Joela a Ellie v The Last of Us, boj Krata a jeho syna v God of War, skvělý Spider-Man nebo neohrožená Aloy v post-apokalyptickém světě mezi stroji připomínající dinosaury v Horizon Zero Dawn.

Pokud jste si tyto hry oblíbili, tak budete mít radost. Hermen Hulst, šéf PlayStation Studios, prohlásil, že se na tyto zážitky chtějí v Sony nadále zaměřovat.

Příběhové hry pro jednoho hráče jsou součástí naší DNA. Týmy PlayStation Studios vytvořily některé z nejpamátnějších příběhových zážitků vůbec. Rádi vytváříme tyto typy her a budeme v tom pokračovat, dokud nás to bude bavit. Představa, že si v pátek večer sednete na gauč a prožijete skvělý příběh, zní rozhodně dobře,“ pronesl Hulst.

V PlayStation Studios chtějí hráčům nabídnout různé zážitky. „Zavedené franšízy, nové značky, velké, malé i inovativní hry, příběhy pro jednoho i více hráčů,“ dodal šéf first-party studií Sony, který předtím řídil nizozemské studio Guerrilla Games. To vytvořilo sérii Killzone a Horizon Zero Dawn.

Cílem tohoto muže je učinit z PlayStation Studios místo pro vývoj rozmanitých singleplayerových a multiplayerových her. Chce, aby pod značkou PlayStation Studios mohli tvůrci her odvést nejlepší práci své kariéry. Do těchto týmů počítá nejen ty pod hlavičkou Sony v podobě Insomniac Games, Sucker Punch, Media Molecule nebo Naughty Dog, ale také Kojima Productions a Haven, vývojářské studio, které nedávno založila zkušená Jade Raymond, jedna z původních autorech ságy Assassin's Creed.

Přečtěte si také: Jade Raymond spolupracuje s PlayStationem na úplně nové hře

Jedním takovým projektem možná bude nová hra od tvůrců PlayStation 4 titulu Concrete Genie. Studio PixelOpus spojilo síly s autory animovaného filmu Spider-Man: Paralelní světy ze Sony Pictures Animation. Výsledkem spolupráce bude novinka pro PlayStation 5, která běží na technologii Unreal Engine 5. Právě pro ni hledají hlavního grafického programátora a slibují mu práci na unikátní projektu pro PlayStation Studios.

PlayStation Studios v současné době pracují na 25 titulech, polovinu z nich tvoří nové značky.

Připomeňme, že nedávno byl oznámen odklad nového God of War na rok 2022, které vyjde nejen na PlayStation 5, ale také na PS4. Ve stejném roce se na obou platformách objeví závody Gran Turismo 7.