Fanoušci World of Warcraftu se mohou radovat. Datadisk Shadowlands bude vydán 23. 11. letošního roku, oznámil dnes večer Blizzard. Nakonec nebyl odklad tak dlouhý, jak se někteří obávali. Hra byla odložena na začátku tohoto měsíce, vývojáři si vzali více času, aby se postarali, že Shadowlands naplno využije svůj potenciál.

„Jménem celého týmu bych chtěl srdečně poděkovat za vaši trpělivost, když jsme pokračovali v práci na Shadowlands, a za všechna pěkná slova, která jsme nám poslali v době, kdy jsme se rozhodli expanzi odložit. Rádi bychom při této příležitosti, kdy oznamuje nové datum vydání, poděkovali všem z komunity WoWka, kteří nám pomohli dostat se tam, kde jsme dnes, včetně hráčů, kteří se podíleli na testování pre-patche Shadowlands, a beta testerů, kteří nám nadále poskytují cennou zpětnou vazbu. Čas jsme využili na vyladění expanze a vylepšení end-game části, včetně generální opravy bojového systému a přepracování systému Covenant,“ dočteme se v tiskové zprávě.

Nové datum vydání doprovází příběhový trailer, který láká na nový příběh, nové dobrodružství, nové bitvy a na mnoho dalšího. Se Shadowlands se World of Warcraftu změní, kupříkladu se sníží maximální úroveň hrdinů ze 120 na 60 a bude přidána podpora gamepadů. Dojde také na možnost spojit se s jedním z Covenantů, novou frakcí, jež přináší nové schopnosti a úkoly. A když si budete chtít změnit pohlaví hrdiny, můžete tak umožnit, aniž byste za to museli zaplatit.

To ale není vše. Na 8. 12. je naplánován první raid nazvaný Castle Nathria, který hráče zavede do srdce doupěte sira Denathriuse v Revendrethu. Navíc ještě před spuštěním Shadowlands dojde na speciální event, konat se bude od 10. 11.