Studio Rocketwerkz, za kterým stojí hlavní tvůrce DayZ, nám dnes představilo svůj nový free-to-play titul s názvem Icarus. V něm se ujmeme role astronauta, jehož úkolem je průzkum a přežití na mimozemské planetě, kam budete moci vyrážet s kamarády.

Vždy začínáte na orbitální stanici, kam si můžete přátele přizvat a společně se rozhodnout, jaký z kontraktů přijmout. Na planetu se tedy budete vydávat v rámci různých misí, které vám sice mnohdy zaberou jen několik minut, ale mohou se protáhnout i na desítky hodin.

Na planetě, která je mimochodem dělána ručně bez procedurální generace, si budete moci nasbírat a natěžit suroviny, které vám později pomůžou v dalších výpravách. Díky tomu si tedy budete moci vylepšovat stanici, ale i vyrábět nové zbraně.

Všechny potřebné materiály ale nutně nemusíte pobrat, protože váš přistávací modul unese jen omezené množství předmětů. Na vás tak bude rozhodnout, co si vzít s sebou a co ne.

Na titulu se mimo jiné podílí i Dean Hall, který stojí za veleúspěšným DayZ. Oproti němu se ale má Icarus značně lišit. Za zmínku rozhodně stojí, že vaše postava umře, když nestihnete odlet modulu mířícího na stanici. V život ohrožujících situacích, jako je ztráta kyslíku nebo střet s místní faunou, vám bude k dispozici zbytek posádky, který vás oživí. Pokud vám však dojde čas a vy se na stanici nestihnete vrátit, je konec.

I díky tomu působí Icarus velmi nadějně. Hry se dočkáme v roce 2021 na PC.