Microsoft nerad mluví o prodejích konzolí Xbox, her a zájmu o své služby. Díky dokumentům zaslaným brazilským úřadům jsme se ale v předchozích měsících dozvěděli řadu zajímavostí. Ta nejnovější se týká příjmů z Xbox Game Pass.

Společnost Microsoft brazilské správní radě pro hospodářskou ochranu (CADE) předložila dokument o Xbox Game Passu. V něm je uvedeno, že služba v roce 2021 vygenerovala příjmy ve výši 2,9 miliardy dolarů.

Celá divize Xboxu v roce 2021 měla příjmy 16,28 miliardy dolarů. To znamená, že Xbox Game Pass představuje 17,8 % ze všech herních tržeb Xboxu a 30 % z celkových tržeb za služby a hry za minulý rok.

Mluvíme přitom pouze o výsledcích Game Passu na konzolích. Příjmy z PC Game Passu nejsou v těchto číslech zahrnuty. V následujících letech to přitom bude víc, Game Pass meziročně roste. V lednu tohoto roku Microsoft hlásil, že Xbox Game Pass překročil hranici 25 milionů předplatitelů.

Na druhou stranu je nutné si uvědomit, že Xbox Game Pass má velké výdaje za hry, které jsou v rozsáhlém katalogu dostupné, včetně úplných novinek.

CADE minulý týden schválila akvizici Activisionu Blizzard za 68,7 miliardy dolarů.