Ve středu 16. 9. se má konat velká prezentace Facebook Connect, kde má být světu představen nový Oculus Quest. Příznivci virtuální reality ale nemusejí čekat. Společnosti totiž informace unikly na internet, když byla omylem zpřístupněna videa. Všichni se tak můžeme seznámit s novým VR headsetem, který má dorazit na trh v roce 2021.

V současné době se můžeme podívat na specifika. Oculus Quest 2 má pohánět čipová sada Qualcomm Snapdragon XR-2, zatímco původní verze běží na Quest Snapdragon 835, což je opravdu velký rozdíl. Podle všeho má být výkon dvakrát lepší u procesoru i grafiky.

Mezi další potvrzena specifika patří 6 GB operační paměti a „téměř 4K“ displej s „téměř 2K“ rozlišením na každé oko. To představuje o 50 % více pixelů ve srovnání s původním modelem. Co se kapacitu úložiště týče, tak mají mít majitelé k dispozici 256 GB na hry a aplikace.

Oculus Quest 2 má být menší a lehčí a díky vylepšené ergonomii se má pohodlněji ovládat. Na přesné rozměry, hmotnost a další detaily si ale musíme ještě počkat. Spekulace ale naznačují, že by cena měla být 300 dolarů/euro (přibližně 8 000 Kč) a k dispozici by měla být funkce Oculus Link pro připojení VR headsetu k PC.