Společnosti Nintendo a Valve varují majitele svých přenosných konzolí/počítačů před vlnou veder, které doléhají nejen na lidi, ale také na elektronická zařízení.

Nintendo nedoporučuje používat Switch v prostředí, kde je přes 35 stupňů Celsia. Kvůli vysokým teplotám poroste i teplota samotného přístroje, což ho může poškodit.

Kdykoliv je nutné myslet na mřížky ventilátorů, aby je nic nezakrývalo. Konzole/handheld by měla být spuštěna pouze v prostředí, kde je 5 až 35 stupňů. Jinak hrozí poškození přístroje.

V důsledku vysokých okolních teplot může dojít k poklesu výkonu Steam Decku, uvádí Valve s tím, že ve výjimečných případech se může přenosný počítač vypnout.

Podle Valve funguje Steam Deck nejlépe při okolních teplotách mezi 0 °C a 35 °C. Upravený AMD Zen 2 je dimenzován na provoz při teplotě až 100 °C. Pokud vnitřní teploty Steam Decku překročí 105 °C, z důvodu bezpečnosti se přístroj automaticky vypne.

Jak vidno, Steam Deck je na extrémní počasí připraven lépe. Každopádně, ve všech případech platí, že není dobré vystavovat jakékoliv elektronické zařízení přímému slunečnímu světlu.