Aktualizace: Den po spuštění teaser stránky přichází oficiální potvrzení. Společnosti Activision Blizzard a Microsoft potvrzují, že letos na podzim vyjde Call of Duty: Black Ops 6 pro PC, Xbox Series X/S a PlayStation 5.

Pro hru je připravena internetová stránka na adrese callofduty.com/blackops6, která zve ke sledování Xbox Games Showcase 2024. Právě po ní poběží speciální Direct, kde se o hře dozvíme mnoho detailů a uvidíme i záběry z hraní, podobně jako loni v případě Starfieldu od Bethesdy.

První obrázek naznačuje temnou atmosféru, zatímco teaser stránka konspirace. Více níže v původní zprávě z dnešního odpoledne.

Co fanoušky CoD může potěšit, tak je návrat Russella Adlera. Jde o deuteragonistu až antagonistu z Black Ops Cold War.

PŮVODNÍ ZPRÁVA

Včera byla spuštěna tajemná webová stránka thetruthlies.com, která láká na představení letošního Call of Duty. V USA Today se mezitím objevila podobná reklama. Také láká na zmíněnou stránku s národním americkým památníkem, na kterém mají prezidenti zavázané oči. Kromě toho obsahuje ještě logo. Podle něj se hra bude jmenovat Call of Duty: Black Ops 6.

To je překvapivé. Dosud se o neoznámeném dílu od studia Treyarch mluvilo jako Black Ops Gulf War. Nevíme tak, zda se můžeme těšit na dříve avizovanou příběhovou kampaň zasazenou do války v Perském zálivu. Fiktivní článek v USA Today sloužící jako reklama a obsahuje několik zajímavostí.

„Ikoničtí prezidenti si při drzém činu zavázali oči,“ zní titulek článku, který se zaměřuje na neznámou skupinu, která v noci vnikla do uzavřené oblasti a vyšplhala na americkou památku, aby na ní vyvěsila transparenty s nápisy Pravda lže. Pachatelé jsou považováni buď za protivládní extremisty, nebo za anarchistické vtipálky. Přesně o tom je první smyčka na zmíněné stránce.

Noviny se dále věnují selhání amerického snu, který je mimo dosah průměrného občana žijícího v USA, a nadcházejícím americkým volbám, které mají rozdělovat společnost. Mluví se také o zvolení politické loutky.

Připomeňme, že konspirace nejsou pro Black Ops ničím novým. Chytřejší budeme nejpozději 9. 6., kdy po Xbox Games Showcase na speciálním Directu uvidíme první gameplay záběry. Hra prý vyjde 25. 10.