Povedené zasněžené dobrodružství Never Alone v roce 2014 přineslo zajímavý příběh Nuny a lišky putujících mrazivou tundrou. Po necelých deseti letech jsme se dočkali oznámení pokračování. To se nadále soustředí na zmíněnou dvojici a je opět inspirováno mýty a domorodými příběhy skutečného aljašského národa Iñupiaqů. Je tady ale rozdíl. Never Alone 2 se bude hrát v kooperaci, a to buď u jednoho počítače, nebo online.

„Hráči budou putovat úchvatnou aljašskou divočinou v roli Nuny a jejího duchovního společníka, lišky, a odhalovat nové tajemství, které ohrožuje celou komunitu,“ lákají vývojáři. Prozkoumávat budeme rozmanité prostředí od drsné zmrzlé tundry až po lesní údolí plná prastarých vrb, v nichž budeme procházet nádherně realizovanou krajinou plnou zázraků.

„Společně se budete snažit proplout touto divočinou, navázat spojení s duchy a zažít, jak původní obyvatelé Aljašky přežívají a prosperují již více než 10 000 let v jedné z nejdrsnějších a nejúchvatnějších částí světa,“ dodávají a připomínají úspěch jedničky. Původní Never Alone si zahrálo téměř 15 milionů hráčů, získalo ocenění BAFTA a umístilo se ve více než 75 žebříčcích nejlepších her roku.

Zatím se podívejte na krátkou ukázku. Never Alone 2 je ve vývoji pro PC, vyjde přes Steam. Pokud jste nehráli jedničku, tak to můžete napravit. Hra vyšla na počítače, konzole PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch, stejně tak na mobily s iOS a Androidem.