Sony oznámila, že příští týden končí integrace konzolí PlayStation se sociální sítí X, která byla dříve známá jako Twitter. Propojení s X přestane na PlayStationu 5 a PlayStationu 4 fungovat 13. 11. 2023.

„To zahrnuje možnost zobrazit jakýkoli obsah zveřejněný v platformě X na konzoli PS5/PS4 a možnost zveřejňovat a prohlížet obsah, trofeje a další aktivity související s hraním her v platformě X přímo z konzole PS5/PS4 (nebo za tímto účelem propojit účet X),“ vysvětluje Sony.

O sdílení záběrů z PS5 a PS4 ale nepřijdete. Alternativou je mobilní PlayStation App u PS5 a aplikace ShareFactory přímo v PS4.

Microsoft u svých konzolí Xbox učinil podobný krok v dubnu letošního roku. O dva měsíce dříve přišli o integraci i hráči World of Warcraftu. Viníkem je Elon Musk, jenž se po zakoupení Twitteru v říjnu 2022 rozhodl pro masivní a kontroverzní změny. Ty mají vliv nejen na uživatele, ale i firmy, protože jeden z nejbohatších lidí na světě se rozhodl účtovat minimálně 42 tisíc dolarů ročně za přístup k API své sociální sítě. Bez něj nelze platformy provázat.