Po dlouhých 17 letech je oznámeno pokračování Hellgate: London. Fanoušci už ani nedoufali, ale původní tvůrce Bill Roper je dokázal mile překvapit, když oznámil podepsání licenční smlouvy se společností HanbitSoft. Ta se týká vytvoření nové AAA hry Hellgate pro počítače a konzole.

Vystačit si musíme s tím, že vzniká pod pracovním názvem Hellgate: Redemption a bude se odehrávat v blíže neurčené části alternativní historie a světa démonické apokalypsy.

„O návratu k značce, kterou jsme vytvořili v roce 2007, jsem snil mnoho a mnoho let,“ uvedl v tiskové zprávě generální ředitel a spoluzakladatel Lunacy Games Bill Roper. „Vždycky jsem měl pocit, že mám s Hellgate nevyřízené účty, a proto se náš projekt jmenuje Hellgate: Redemption.“

Roper pokračoval: „Díky použití Unreal Enginu 5, cloudových herních serverů, co nejvíce hotových řešení a skvělým partnerstvím při společném vývoji vkládáme každý dolar do vývoje hry a inovací. Zachováváme základní herní a příběhové prvky Hellgate: London, ale naším záměrem je vytvořit nový vzrušující zážitek, který využije četné pokroky, jež odvětví zaznamenalo za posledních 17 let od vydání původní hry.“

Kromě nového Hellgate připravuje Roper ještě westernové survival RPG zasazené do postapokalyptického otevřeného světa. Má kombinovat realismus a grafickou věrnost podobnou Red Dead Redemption 2. Zaměří se na průzkum a příběh. Zajímavostí je možnost proměnit se ve vlkodlaka.