Sony změnila názor. Původně oznámený plán na uzavření PlayStation Store pro systémy PS3 a Vita se konat nebude. Digitální obchod pro tyto platformy zůstane v provozu, napsal na oficiálním blogu Jim Ryan, prezident a generální ředitel Sony Interactive Entertainment. Zavře se pouze obchod pro PSP.

„Nedávno jsme oznámili hráčům, že v létě skončí PlayStation Store pro PS3 a PS Vita. Při dalším uvažování je však jasné, že jsme se zde rozhodli špatně. Dnes s potěšením mohu říct, že PlayStation Store ponecháme v provozu pro PS3 a PS Vita,“ přiznal chybu Ryan na PlayStation Blogu.

Jediné, co z původního plánu zůstává, tak je zavření PS Store pro PSP. Majitelé handheldu PlayStation Portable ztratí přístup do digitálního obchodu 2. 7. letošního roku. Pokud vlastníte Vitu, tak nadále budete moci nakupovat PSP hry pro novější handheld.

Ryan tvrdí, že původní plán se zrodil z řady faktorů, včetně výzev spočívající v podpoře obchodu pro starší zařízení a zaměření zdrojů Sony na novější zařízení, kde většina hráčů hraje hry (PS4 a PS5).

„Nyní vidíme, že mnozí z vás jsou neuvěřitelně nadšeni z toho, že v dohledné budoucnosti budete moci nakupovat klasický hry na systémech PS3 a PS Vita. Jsme rádi, že jsme našli řešení,“ dodal prezident a generální ředitel Sony Interactive Entertainment.

O zavření PlayStation Store pro PS3, PS Vita a PSP jsme se oficiálně dozvěděli koncem března/marce letošního roku. Zejména vývojáři her pro PS Vita byli touto zprávou zklamáni a přiznali, že budou rušit své rozpracované projekty.

Připomeňme, že na konci loňského roku Sony změnila verze PlayStation Store pro web a mobilní aplikaci. Nové verze nabízejí obsah pouze pro PS5 a PS4. Uživatelé starších platforem jsou od té doby odkázáni na aplikaci PlayStation Store ve svém zařízení.