Jaká je budoucnost herní divize Sony po odchodu Jima Ryana, který prosazoval multiplayerové hry s pravidelnými aktualizacemi? Podle generálního ředitele Sony se japonská společnost orientuje na tržní trendy a chce, aby hráči měli k obsahu přístup kdekoliv a kdykoliv.

„PlayStation zůstane naším hlavním produktem a rozšíříme herní zážitky na PC, mobilní zařízení a cloud,“ prohlásil Kenichiro Yoshida v rozhovoru pro Norges Investment Bank. Už dříve představitelé firmy říkali, že chtějí přinést více svých her na počítače, ale přednost má nadále konzole PlayStation 5.

Vedoucí Sony nezměnil názor ani na předplatné. Nechce ho tlačit jako konkurenční Microsoft, tedy mít hry ve službě v den vydání. Místo toho chce vyvážit předplatné a placený obsah. V Sony stále věří, že si hráči budou i nadále užívat hry tradičním způsobem, tedy hrát jednu hru po druhé. Na rozdíl od filmů a seriálů nemusí být výběr všeho možného příliš užitečný, říká Yoshida.

Co se týče akvizice Activisionu Blizzard společností Microsoft, tak Yoshida považuje zdravou konkurenci za nezbytnou pro růst herního průmyslu. „V Sony věříme, že je důležité nabídnout hráčům různé herní možnosti. Proto se o to budeme i nadále snažit,“ dodal Yoshida. Bohužel už neprozradil, na co se můžeme těšit. Snad se brzy dočkáme nějaké prezentace, kde Sony odkryje karty.