Před čtyřmi měsíci jsme se dozvěděli, že původní tvůrce The Settlers si plní sen a připravuje budovatelskou real-time strategii Pioneers of Pagonia, která ve větší míře vychází právě z kdysi oblíbených osadníků od Ubisoftu. Dnes se můžeme konečně na nadějnou hru podívat v pohybu.

Volker Wertich svůj projekt popisuje jako ultimátní simulační titul, návrat ke klasickému budování měst, v němž budete objevovat a prozkoumávat bájné ostrovy Pagonie a uzavírat spojenectví s mnoha místními obyvateli. Větší důraz je kladen na průzkum těchto tropických ostrovů a samozřejmě budování vesničky.

Sám Wertich charakterizuje hratelnost německým slovem Wuselfaktor, tedy faktor shonu. Vaši osadníci budou dřít jako o život, bušit do kamenů a sbírat bobule. Přitom všichni vypadají šťastně a těžkou práci si užívají. Nenechte se ale zmást, v tomhle pěkném světě na vás bude čekat i něco nepěkného.

Jak se vám Pioneers of Pagonia líbí? Titul vstoupí do předběžného přístupu na Steamu koncem letošního roku. Ještě nové obrázky: