Německé studio Envision Entertainment u příležitosti veletrhu Gamescom v Kolíně nad Rýnem připomenulo svou strategii Pioneers of Pagonia, na které pracuje tvůrce původní série The Settlers.

Budovatelská strategie Pioneers of Pagonia dorazila do předběžného přístupu už na konci loňského roku. Od té doby je společně s vášnivou komunitou vylepšována a obohacována. Na obzoru je velká aktualizace nazvaná Magic Update.

V pořadí je to čtvrtý větší přídavek. Hráči se mohou těšit na nové, hravé výzvy ve středověkém fantasy světě, četné magické bojové jednotky, rozšířené výrobní řetězce a nové budovy, jako je důl na drahokamy a inovativní lovec pokladů.

Noví nepřátelé jsou prokleti. Ničí a zneužívají přírodu pro své vlastní účely. Odstranit kletby a zabránit prokletým v dalších rituálech a hrozivým vlnám útoků z portálů mohou jen jednotky se znalostí magie. Tito čarodějové a kouzelníci však potřebují speciální zbraně a vybavení, aby prokleté zastavili. Souvisí s tím nové zdroje, typy budov, jednotky a výrobní řetězce. Což otevírá další taktickou složku.

Další zajímavou novinkou je hledač pokladů. Ten ve světě Pagonie objevuje skryté bohatství, tajné arzenály a ztracené artefakty. K dispozici jsou také tajné mapy pokladů, které je třeba nejprve najít nebo získat výměnným obchodem.

Na Magic Update si ještě chvilku počkáme. Koncem října vstoupí do veřejné bety na Steamu. Autoři myslí rovněž na nové hráče, kteří se budou moci snadněji a rychleji seznámit se světem Pagonie, aktualizace totiž výrazně vylepšuje první kroky ve hře.