Příznivci taktických stealth strategií by měli zaměřit své radary na Partisans 1941. Hra ve stylu série Commandos se odehrává za dob druhé světové války a od hráčů má velmi kladné hodnocení na Steamu. Navíc obsahuje české titulky a do 21. 10. 2020. lze titul na Steamu zakoupit za 26,99€, případně bundle s balíčkem pro fanoušky za 32,28€.

Hra Partisans 1941 byla vytvořena nezávislým studiem Alter Games a má přinášet neotřelý přístup k taktickým stealth hrám. Podle slov tvůrců kombinuje prvky skrývání, akce, správy surovin a budování základny. To vše v rámci skupiny sovětských partyzánů sabotujících německou okupaci během druhé světové války. Právě tem budete velet.

„Plánujte a bojujte svým vlastním způsobem. Použijte taktické přerušení, nastudujte si prostředí a vyberte nejlepší pozici k přepadení. Budujte svůj partyzánský tábor ukrytý hluboko v lesích a hledejte spojence, kteří se k vám připojí ve vaší věci. Vytvořte čety skládající se z jedinečných partyzánů a zúčastněte se rozmanitých misí, ve kterých se pokusíte podkopat nepřátelské síly a infrastrukturu a zároveň získat suroviny potřebné k udržení odbojového hnutí,“ dočteme se v tiskové zprávě.

„Zažijte dramatickou a jedinečnou část druhé světové války a staňte se velitelem rudé armády za nepřátelskými liniemi.“

Neotřelý přístup k taktickým hrám typu stealth. Nový způsob strategické hry v reálném čase – kombinace boje, skrývání, útoků a mnoha různých předmětů přinášející chaos do nepřátelských linií. Zvolte si vlastní cestu, jak dokončit každou z misí.

Převezměte velení nad skupinou partyzánů. Vytvořte četu podle vlastního uvážení a zlepšujte dovednosti svých partyzánů. Využijte předností svých postav a najděte správná řešení různých situací. Vyhledávejte a přijímejte nové členy odboje.

Zakuste život hnutí odboje. Mezi misemi se seznámíte s rutinou partyzánského života – budujte svou základnu, připravujte se na další úkoly a zajistěte si suroviny pro přežití svých partyzánů. Motivujte své jednotky. Prozkoumejte blízké oblasti, poznejte slabiny svého nepřítele a najděte příležitost, jak na něj zaútočit.

Zcela jiný pohled na druhou světovou válku. Zažijte příběh divokého sovětského odboje proti nemilosrdné německé okupaci na východní frontě. Seznamte se s příběhy a motivací lidí, kteří se chtějí připojit k odbojovému hnutí – ať už jde o členy armády, nebo běžné občany.

Pro hraní je vyžadován 64bitový procesor a operační systém Windows 10. Dále Intel Core i3 - 8100 / AMD Ryzen 3 2200G, 8 GB RAM, NVIDIA GeForce GTX 660 / Radeon HD 7790 a 10 GB volného místa na disku. U doporučených požadavků je uváděna sestava Intel Core i7-8700K / AMD Ryzen 7 3700X, 16 GB RAM a GeForce GTX 1060 6GB / Radeon RX 590.