Ve studiu Maxis se musejí připravit na vážnou konkurenci. Oblíbené The Sims touží z trůnu sesadit nejen bývalý zaměstnanec Rob Humble s hrou Life by You za podpory Paradox Interactive, ale také Alex Massé. Fanoušek simulačních her se skromnou partou programátorů a umělců připravuje Paralives.

Paralives vypadá jako zajímavá alternativa The Sims. Práce na projektu začali už přes pěti lety a Alex konečně oznámil termín. Ti, kteří na hru čekají, potěšeni nebudou. V předběžném přístupu na Steamu bude spuštěna až v roce 2025 ve verzích pro Windows a Mac. Co naopak udělá radost, tak autor nikdy nevytvoří žádný placený dodatečný obsah. Všechna budoucí rozšíření budou zdarma.

Zprávu doprovází přes sedm minut dlouhý gameplay trailer. V něm nahlédneme do života mladé dívky a pomůžeme ji s překážkami běžného života v podobě hledání práce a sociální interakce. Slečnu si při nastěhování do nového bytu můžeme upravit a rozdělit body mezi čtyři základní vlastnosti (vytrvalost, chytrost, kreativita a charisma). Později ještě bude možné vylepšovat a určovat auru, zvláštní sociální dovednosti, talenty a životní styl. Pak je nutné se vypravit do města a najít si práci.

Ve videu vidíme, že rozhovory jsou přirozené a můžeme do nich zasahovat, abychom určovali jejich směr. Jde o klasické možnosti, jako je povídání o koníčcích, filtrování a další témata. Třeba při seznámení s místními umělkyněmi, které se posléze stanou přáteli dívky. V tomto případě trailer ukazuje společenské aktivity, kdy můžete vybrat skupinu a například si doma zacvičit. Potom se vypravit do posilovny, kde třeba potkáte svou první lásku...

Paralives láká na možnost postavit si dům snů, vytvořit si několik postav a provést je životem podle svých představ uvnitř jejich domu a v celém městě. Hra má mít inovativní stavební nástroje a pokročilý systém pro tvorbu postav. Součástí budou rovněž domácí mazlíčci, změna ročního období a obsah vytvořený jinými hráči, včetně domů a postav.