Vývojáři z Keen Games, kteří již za sebou mají RPG Portal Knights, nedávno představili svůj nový počin. V akčním survival RPG Enshrouded se budete snažit spasit svět Embervale, který kvůli své chamtivosti po magické moci uvrhl na svou zemi mor, jenž se postupně ujal vlády nad zemí. Všude, kde se tajemný smog objeví, tak přichází smrt a vše živé podléhá mutacím a různým znetvořením.

Bojovat budeme proti velkým bossům a nepřátelům všeho druhu v lesích, jeskyních, starodávných katakombách a tak dále. Souboje by měly být vcelku komplexní, díky propracovanému stromu schopností a každý by si měl najít svůj herní styl.

Nebudou chybět meče, luky (s různými typy šípů), těžké sekery, nebo třeba různé typy magie. Důležitou roli v soubojích bude hrát také systém výdrže. Jak budeme dále získávat zkušenosti a další zdroje, budeme si své zbraně moct vylepšovat a svou zbroj samozřejmě i vizuálně upravovat k obrazu svému.

Přečtěte si také: Temné fantasy RPG Lords of the Fallen se konkurence nebojí

Nechybí ani propracovaný systém stavění, který nebude sloužit jen vám, jelikož, jak se bude vaše obydlí rozrůstat, tak i různí obyvatelé světa Embervale budou hledat pod vaší střechou útočiště a teplé lóže.

Hrát budete moci sólo, nebo na dedikovaných serverech pro maximálně 16 hráčů.

Třešničkou na dortu je pak technologie voxelů, která celou hru pohání, a tím zajišťuje plně zničitelné prostředí, včetně deformace terénu.

Včera navíc vývojáři zveřejnili video, kde se podíváme na systém soubojů více do detailu. Hru si můžete přidat do seznamu přání na Steamu, kde také nalezneme systémové požadavky a měla by vyjít ještě letos na PC.

Ukázka systému soubojů

MINIMÁLNÍ:

  • Procesor: Intel Core i5-6400 (2.7 GHz 4 Core) / AMD Ryzen 5 1500X (3.5 GHz 4 Core) nebo podobné
  • Paměť: 16 GB RAM
  • Grafická karta: NVIDIA GeForce GTX 1060 / AMD Radeon RX 580
  • Pevný disk: 60 GB volného místa

DOPORUČENÉ:

  • Procesor: Intel i7-8700 (3.7 GHz 6 Core) / AMD Ryzen 7 2700X (3.7 GHz 8 Core) nebo podobné
  • Paměť: 16 GB RAM
  • Grafická karta: NVIDIA RTX 2070 Super / AMD Radeon RX 6700 XT
  • Pevný disk: 60 GB volného místa