Vývojáři z polského studia Bloober Team nedávno oznámili, že se jejich úspěšná hororová hra Observer z roku 2017 dočká remasterované verze pro novou generaci konzolí. Tato remasterovaná verze ponese název Observer: System Redux a slibuje vylepšený vizuální obsah či další část příběhu. Co je však o dost zajímavější, na PS5 bude hra využívat některé jedinečné funkce konzole.

Konkrétně se vývojáři z Bloober Team snaží u Observer: System Redux využít adaptivní páčky a haptickou zpětnou vazbu nového ovladače DualSense, aby zlepšili atmosféru hry. Projektový manažer studia, Szymon Ergmanski, v nedávném rozhovoru řekl, že tyto dvě funkce jsou skvělou příležitostí poskytnout hráčům další informace o prostředí titulu a jde o něco, co se budou snažit do hry integrovat.

„Haptická zpětná vazba a adaptivní páčky se zdají být velkou příležitostí poskytnout další informace o herním prostředí – klíčovém pro každého vyšetřovatele – nebo vytvořit ještě napjatější zážitek, který nelze v hororovém žánru přeceňovat. Budeme se určitě snažit využít tyto nové možnosti k posílení temné a odvážné atmosféry,“ řekl Ergmanski v rozhovoru pro GamingBolt.

Kromě Observer: System Redux Bloober Team také oznámil jejich úplně nový hororový titul The Medium, o kterém se dozvíte více informací zde.