Studio Robot Entertainment oznámilo pátý díl série Orcs Must Die! s podtitulem Deathtrap. Těšit se můžeme na nové hratelné postavy, rogue-lite mechaniky a masivní hordy orků, které budeme zastavovat s až čtyřmi hráči v kooperaci.

Vývojáři prozradili klíčové vlastnosti, na které se chtějí soustředit v akční tower defense hře. První z nich by měla být kooperace až čtyř hráčů. Ta je jedním z hlavních taháků, protože komunita o vícečlenném co-opu básnila už roky.

Měli by se také představit noví váleční mágové, každý s unikátními výraznými schopnostmi a exkluzivní pastí, aby vše bylo svižné a taktické, a hráči byli nuceni skládat své party kolem jejich dovedností. Zároveň autoři přepracovali i systém vylepšování dovedností, který by měl být mnohem hlubší a jít daleko za hranice předchozích dílů.

Další novinkou mají být rogue-lite mechaniky. Každá úroveň bude skrývat různé buffy a debuffy, které mohou zásadně ovlivnit hráčovu postavu, samotné orky nebo pozměnit prostředí okolo. To nás přivádí k tomu, že právě prostředí v úrovních by mělo být mnohem rozmanitější a vybízí k různorodějšímu řešení jednotlivých levelů.

Další oblastí je vylepšený soubojový systém, ve kterém největší péči dostal boj na blízko, jelikož ten, dle slov vývojářů, byl největším kamenem úrazu. Proto ho prý přepracovali, ale nezapomněli ani na klasické střílení z pohledu třetí osoby, které by mělo být mnohem více vtahující než kdy dříve.

Poslední zmíněnou vlastností je vylepšená vizuální stránka a fyzika. Hardwarové nároky se zvedly, aby si tvůrci mohli dovolit lepší grafiku, a ještě bláznivější fyziku. Jejich cílem je prý, aby fyzikální pasti byly více vzrušující, ale také praktičtější a spolehlivější.

Těšit se také můžeme na humor jaký ze série Orcs Must Die! známe, doplněný o soundtrack plný kytar, dunících bicích a orků ječících při létání vzduchem.

Orcs Must Die! Deathtrap by mělo vyjít na Xbox Series X/S a PC na začátku roku 2025. PC verze bude dostupná na Steamu a Epic Games Store. A na závěr dobrá zpráva, hra má potvrzeny české titulky.