Rok po vydání bude končit free-to-play střílečka Synced od studia NExT. Vydavatel Level Infinite (známý také jako Proxima Beta), který spadá pod čínského giganta Tencent, vydal pragmatické vyjádření na Steamu, ve kterém oznámil, že 9. září/septembera bude provoz hry ukončen. Je to přesně rok a jeden den od jejího vydání.

Hráči, kteří jsou registrovaní, mají ke hře ještě dva měsíce přístup, nové registrace už umožněné nejsou. Stejně tak jsou zrušeny veškeré mikrotransakce. Osobní data, které o hráčích Tencent získal, u něj zůstanou i nespecifikované období po zrušení hry. Jednak z legálních důvodů a aby hráči měli možnost do nich nahlédnout, pokud o to požádají.

Jsme vděční za veškerou lásku a podporu, které se Synced dostalo SYNCED, a doufáme, že se vám budou líbit i další naše tituly, ať už nové nebo stávající. Omlouváme se za způsobené nepříjemnosti,“ uzavírá vyjádření vydavatel.

Nejde o překvapivý krok ze strany Tencentu. Hra by se dala označit za propadák. Na Metacritics se sice její hodnocení pohybuje kolem 70 bodů, nedávné recenze na Steamu ale hlásají skóre 39 %. Podle všech recenzí má hra na Steamu 66 % - tedy „smíšené“. Mnohem větší problém je ale počet hráčů. Během psaní článku podle SteamDB hraje hru 13 lidí, vrcholem za 24 hodin bylo 23 hráčů. Za poslední měsíc hra nejvíce zaznamenala 61 hráčů. Nikdy nepřekonala 10 272 hráčů z veřejné bety a už měsíc po vydání měla problém dosáhnout jednoho tisíce.

Synced je PvP a PvE střílečka z pohledu třetí osoby s prvky roguelite a looter shooteru. Lidstvo zde po apokalypse bojuje proti nanostrojům Nanosům, které ale v rámci gameplaye můžete přeprogramovat na svou stranu.

Podobný osud jako Synced potkal i dinosauří střílečku Exoprimal, která sice běží, ale Capcom pro ni už nebude vytvářet další obsah.