Společnost Sony po delší době aktualizovala oficiální stránky PlayStationu 5. Nově na nich najdeme dříve zveřejněné informace. Mnozí se domnívají, že je to náznak brzkého představení dalších detailů. Naposledy byl web aktualizován těsně po březnovém videu s hlavním architektem Markem Cernym, jenž odhalil první hardwarové detaily. Spekuluje se, že velká prezentace má proběhnout začátkem června a mají být odhaleny první exkluzivity pro PS5.

Přečtěte si také: Klíčovým prvkem PS5 je SSD. Je stokrát rychlejší než PS4

Zpět k oficiálním stránkám. Na nich nově najdeme zmínky o bleskové rychlosti, která je možná díky vlastnímu procesoru, grafickému čipu a SSD disku s integrovanými I/O, který přepisuje pravidla toho, čeho konzole PlayStation může dosáhnout. Sony láká také na ohromující hry s neuvěřitelnou grafikou, které si hráči užijí s novými funkcemi PS5. Posledním lákadlem je dechberoucí vtažení s hlubším herním zážitkem díky podpoře haptické zpětné vazby, adaptivních triggerů a technologie 3D audio. Jinými slovy jde o nový ovladač pojmenovaný DualSense.

Přečtěte si také: Končí éra DualShocku, přichází DualSense - nový ovladač PlayStation 5

České stránky PlayStationu 5 jsou v současné době nedostupné, dříve ale fungovaly. Vypadá to, že se čeká na překlad nových informací. Stále platí, že s PS5 máme počítat koncem letošního roku.