Populární VR headset, Oculus Rift, dostane nový update pod názvem "Rift Core 2.0". Tento update bude zcela zdarma a přinese sebou 2 nové funkce.

Oculus Home

První funkcí je Oculus Home, který nám dovolí, jak už název naznačuje, vytvořit si ve VR vlastní domov. Na začátek dostanete místnost s balkónem a pár kusy nábytku. Vaši místnost můžete zasadit do jednoho z mnoha přednastavených prostředí. Ať už je to hrad na útesu s výhledem na moře, vesmír plný hvězd a planet nebo noční velkoměsto plné světel. Nábytek si samozřejmě můžete upravit také, jestli si vytvoříte středověkou místnost s krbem nebo sci-fi pokoj z budoucnosti je zcela na vás. Představivosti se v Oculusu meze nekladou. Kromě toho všeho si budete moct užít také mnoho miniher - basketbal, střelba na terč pistolí nebo klidně i lukem. Úkolem Oculusu Home je dovolit nám vytvořit si prostředí, ve kterém se budeme moct cítit jako doma.

Oculus Dash

Což nás přivádí k druhé funkci - Oculus Dash. Protože většina z nás má doma počítač, neměl by chybět ani ve VR. Oculus Dash přináší rozhraní vašeho počítače do VR. Stisknutím tlačítka si budete moct v Oculus Home zobrazit lištu s aplikacemi nainstalovanými na vašem počítači a pracovat s nimi podobně jako v reálném životě. Jenže na rozdíl od reálného života se nemusíte starat o monitory, okna aplikací si budete moct umístit všude kolem vás a pracovat tak efektivněji a pohodlněji.

Vlastníte Oculus? A jestli ne, byl by toto pro vás jeden z důvodů proč si ho koupit? Nebo si myslíte, že se příliš odprošťujeme od reálného života a takováto funkce je nesmysl?