Společnost Blizzard Entertainment dnes v ranních hodinách informovala české zákazníky o změně měny. Battle.net na našem území přechází z eur na české koruny. Ke změně dojde nejdříve za 30 dní od tohoto oznámení.

„Neustále hledáme nové způsoby, jak hráčům po celém světě usnadnit nakupování a správu jejich Battle.net účtů. V rámci tohoto úsilí pravidelně kontrolujeme, které měny podporujeme a jaké nové bychom měli přidat. To může usnadnit zadávání plateb a může pomoci snížit nebo odstranit poplatky, které platíte vydavateli karty za transakce v cizí měně,“ vysvětluje Blizzard v e-mailu.

Pokud máte na svém účtu Battle.net zůstatek v eurech, tak bude při změně měny převeden na ekvivalentní částku v českých korunách. Také za předplatné World of Warcraft budete platit v korunách.

Společnost použije spotový směnný kurz lseg.com ze dne přecházející změně. V současné době je tam kurz 22,74 Kč za dolar. Tak doufejme, že dojde ke spravedlivému kurzu. Na PlayStation Store a Xbox Store nakupujeme také v korunách a cena je často o něco vyšší, než je kurz (často o 100 a 200 Kč). Oproti tomu Epic Games Store v korunách se plus/minus drží kurzu. Na Steamu nakupujeme v eurech, to samé na Ubisoft Connect a GOG.

Připomínáme, že Microsoft v loňském roce dokončil akvizici Activision Blizzard.

Za upozornění na e-mail děkujeme uživateli midder.