AKTUALIZACE

Včera jsme vás informovali, že podle agentury Bloomberg snížila Sony výrobu PlayStation VR2 zhruba o polovinu. Důvodem měl být menší zájem hráčů.

V prohlášení pro GamesIndustry.biz tyto informace Sony popřela s tím, že nedošlo ke snížení výroby.

„Jsme svědky nadšení fanoušků PlayStationu z nadcházejícího uvedení na trh, které zahrnuje více než 30 titulů, jako je Gran Turismo 7, Horizon Call of the Mountain a Resident Evil Village,“ uvedl zástupce Sony.

PŮVODNÍ ZPRÁVA

Sony měla pro novou generaci své virtuální reality velmi ambiciózní plán. Do března 2023 chtěla na trh dodat dva miliony kusů. Tím by PlayStation VR2 značně předběhl svého předchůdce, kterému prodat jeden milion trvalo 8 měsíců.

O PS VR2 ale v předobjednávkách není takový zájem. Proto Sony snížila svůj plán o zhruba polovinu a do konce března tohoto roku chce mít k dispozici přibližně milion kusů, píše agentura Bloomberg. Informace se dozvěděla od lidí obeznámených s plánem společnosti.

Od dubna 2023 do března 2024 má pak Sony počítat s dalšími přibližně 1,5 miliony kusů PlayStation VR2. To se ale může změnit v závislosti na poptávce.

PlayStation VR2 vyjde 22. 2. 2023 a prodávat se bude za 14 990 Kč (600 eur) v základním balení. S hrou Horizon Call of the Mountain bude za 16 290 Kč (650 eur) a zájemci si budou moci koupit ještě nabíjecí stanici pro ovladače PS VR2 Sense za 1199 Kč (50 eur).

Do měsíce od vydání PS VR2 má dorazit více než 30 různorodých her. Mezi nimi například Resident Evil Village a Gran Turismo 7, které obdrží bezplatnou aktualizaci pro PS VR2, Cities VR, Demeo, Job Simulator, Jurassic World Aftermath Collection, Moos, Moss: Book 2, Rez Infinite, Pavlov, The Walking Dead: Saints & Sinners: Ch. 2: Retributio nebo Star Wars: Tales from the Galaxy’s Edge.