Cloudové hraní se prodraží. Nvidia nastavuje vyšší ceny služby GeForce Now v evropských zemích a Kanadě, změny přitom zasáhnou i zdejší předplatitele. Zvyšují se totiž provozní náklady. S novými cenami začne Nvidia pracovat od nového měsíce.

Platit víc ale nezačnete hned. Pokud jste nyní předplatiteli GeForce Now, anebo si členství předplatíte před 1. 11., dostanete možnost zafixovat cenu na příštích šest měsíců.

Teď už ale k samotným cenám. Nejlevnější balíček Priority na jeden měsíc zdraží z 269 Kč na 299 Kč, jeho šestiměsíční verze pak vyjde na 1 499 Kč namísto původních 1 349 Kč. Předplatné Ultimate, které nabízí výkon na úrovni grafické karty RTX 4080, bude při měsíční platbě stát 599 Kč, což je více než aktuálních 539 Kč. Šestiměsíční verze zdražuje z 2 690 Kč na 2 990 Kč.

Změny zasáhnou také dlouholeté příznivce GeForce Now, kteří disponují předplatným Founders Ultimate. Měsíčně budou platit 539 Kč a šestiměsíční tarif je vyjde na 2 699 Kč.

Nvidia dále avizuje zdražení dárkových karet a rovněž tak hodlá učinit 1. 11. Hodnota již pořízených dárkových karet bude při aktivaci uznána.

Zpráva o nárůstu cen přišla těsně po odhalení titulů, které katalog her rozšíří v měsíci říjnu. Najdeme mezi nimi i pecky jako Assassin's Creed Mirage, Lords of the Fallen nebo Alan Wake 2. Celý seznam novinek najdete v tomto článku.