U příležitosti nadcházejícího Dne Země představil Microsoft nový bezdrátový ovladač Xbox Series X/S. Nový ovladač Remix Special Edition má dvoubarevné zelené provedení a jeho výjimečnost spočívá v tom, že jeho komponenty jsou z jedné třetiny zhotoveny z recyklovaných plastů získaných z rozdrcených a opětovně získaných materiálů.

Každý ovladač Remix Special je tvořen z recyklovaných pryskyřic (PCR) a již dříve vylisovaných a přebytečných barevných součástek pro generaci ovladačů Xbox One. Díky tomu je každý kus jedinečný jak vzhledově, tak i na dotyk, přičemž prim hrají zemité barevné tóny s jemnými rozdíly na jednotlivých částech ovladače.

Vedle ovladače v balení najdete dobíjecí sadu Xboxu, díky níž budete moct hrát bez jednorázových baterií. Xbox Rechargeable Battery Pack se může pochlubit až 30hodinovou výdrží na jedno nabití, jeho plné nabití trvá 4 hodiny.

Vzhledem k tomu, že jde o Xbox Series X/S ovladač, tak má texturovaný povrch na spouštích, předních tlačítkách a zadním krytu. Dále hybridní směrový ovladač, mapování tlačítek a technologii Bluetooth.

Do přímého prodeje se ovladač v Microsoft Store dostane 18. 4. letošního roku. Předobjednávky už běží za doporučenou maloobchodní cenu 2049 Kč.

„Cílem nás, tedy týmu Xbox, je přinášet ostatním radost a vytvořit herní komunitu pro všechny na planetě. Je ale důležité, abychom se společně starali také o naši planetu. Pracujeme na omezení našeho dopadu na životní prostředí a vytvoření příležitostí, díky kterým mohou být rozhodnutí hráčů šetrnější k životnímu prostředí,“ uvádí Microsoft.