Aktualizace oficiálních stránek studia Crystal Dynamics přinesla obrázky nové Lary Croft. Takto bude pravděpodobně známá akční hrdinka a nebojácná archeoložka vypadat v novém dobrodružství Tomb Raider.

V předešlé trilogii, která začala v roce 2013 dílem Tomb Raider, pokračovala hrou Rise of the Tomb Raider v roce 2015 a skončila v roce 2018 dílem Shadow of the Tomb Raider, se vývojáři zaměřili na zrod Lary Croft. Nyní mají přinést sjednocený design Lary Croft, což by mělo být něco mezi klasickou Larou a tou v poslední trilogii. Tomu odpovídají dřívější informace o sjednocení časové linie novějších, prequelově zasazených dobrodružství Lary Croft a původních her.

Abyste se k obrázkům dostali, musíte se zaregistrovat na oficiálních stránkách. Já jsem to udělal za vás. Zatím jde pouze o artwork, tak uvidíme, jak přesně bude vypadat v samotné hře. Nicméně, Lara má nadále na sobě oblíbené modré tílko, šortky a v rukách dvě bouchačky. Bez nich by to nebyla ona. Jak se vám líbí?

Nové akční dobrodružství Tomb Raider vzniká v Crystal Dynamics za podpory Amazon Games v Unreal Enginu 5. Hra má pokračovat v restartu série a obsahovat všechny prvky, díky nimž se Tomb Raider stal jednou z nejuznávanějších herních sérií. Tvůrci označují projekt za dosud největší a nejrozsáhlejší Tomb Raider. Očekává se větší důraz na filmové sekvence.

V Crystal Dynamics na Tomb Raider pracuje mimo jiné Jeff Ross, který předtím vedl vývoj PlayStation exkluzivity Days Gone ve studiu Sony Bend. V novému týmu je vedoucím designu.

V létě roku 2022 na internet unikl scénář. V něm se uvádělo, že se hra odehrává v realistickém prostředí a má mít přízemní tón. Světem má otřást záhadná katastrofa, což naznačuje větší důraz na fantasy prvky. Lara Croft má být na vrcholu své kariéry. Už není mladá nezkušená žena. Místo toho se vrhla na život dobrodruha a roky už chrání artefakty. Už tedy nejde o rodinné drama (tomu odpovídá i dnešní obrázek). Lara už nemá bojovat se samotou, protože Lařina dobrodružství jsou velmi známá, všimla si jich média a inspirovala další dobrodruhy, respektive vykrádače hrobek. Ty bude muset vést, aby společně zachránili svět, když budou čelit novým problémům. S nimi mají souviset strašidelné hororové prvky.

Spolupráce je pro Laru úplná novinka, cítí se nesvá. Dříve se hráči obávali, aby to neznamenalo kooperaci. Dle posledních vyjádření zástupců studia to ale vypadá na NPC, které budou pomáhat. Ve scénáři byla zmíněna jména Devendra a Tanvi.