V loňském roce se Geoff Keighley dočkal nemilého přerušení v podobě neortodoxního rabína Billyho a jeden by řekl, že se z tohoto incidentu ochranka poučí. Jenže o tom si můžou organizátoři jenom zdát. Tentokrát si v živém přenosu z Gamescomu urval kus slávy jistý člověk, který měl nutkavou potřebu vykřičet do světa: „Bill Clinton wants to play GTA 6.

K incidentu došlo v úvodních minutách, kdy skladatel Inon Zur zahrál jedno z hlavních témat sci-fi RPG s otevřeným světem Starfield a následně režisér Todd Howard přišel na pódium, aby diváky provedl hrou. Keighley se škodolibě radoval, že si hru zahraje dřív, když tu náhle na pódium přišel jeden z diváků a pokusil se získat pár sekund pozornosti, aby se mohl podělit o svou myšlenku skrze nedotknutelný mikrofon.

Co přesně se osoba snažila sdělit, nejspíš nezjistíme, ale podle jistých zdrojů měl vetřelec prohlásit „Bill Clinton chce hrát GTA 6.“ Kameramani poměrně rychle zareagovali, oddálili záběr a za soustavného opakování slova „dissapointed“ Geoffem Keighleym, byl narušitel odveden z pódia pryč.

Pro mnoho vývojářů je to tak výjimečný večer a je opravdu nepříjemné, že se někdo takto zachoval, ale my budeme pokračovat dál,“ řekl Keighley. „Je opravdu smutné vidět, že se něco takového stalo v tuto noc, kdy jsme tady, abychom oslavili, jak moc pro nás hry znamenají.“

Další zprávy uvádí, že onen vetřelec je Matan Even. Poměrně dost známý internetový troll, který si získal jméno právě skrze podobná narušování v živých přenosech. Před třemi dny totiž tato osoba přerušila německý fotbalový diskusní pořad a dostala do obličeje sklenici vody. Před dvěma lety dokonce přerušil herní pořad. V obou případech blábolili o GTA 6.

Samozřejmě se sociálními sítěmi šíří vlna nesouhlasů a skrze platformy už teď probíhají různá memečka o tom, jak se jedná o levnou napodobeninu loňského incidentu na The Game Awards.