Uběhl rok od posledního oznámení o novém dodatku do Factoria, ten nebude rozdělen na několik malých DLC, ale přijde na svět jako jeden velký celek. Z nových informací jsme se dozvěděli, že půjde o plnohodnotné vydání, které se svou velikostí a hratelností bude rovnat původní hře.

Toto rozšíření bylo oznámeno už v únoru 2021 zároveň s informací, že se jedná o poslední dodatek ke hře s tím, že vývoj nebude trvat déle jak rok. Nová zpráva uvádí, že i když ještě stále nemáme celé DLC venku, bude mít dostatečně obsáhlou náplň, aby obhájilo cenu 25 eur (cca 600 Kč). Cílem je, aby doplněk jako takový byl pocitově stejně dobrý, jako hra samotná.

Momentálně se ale nachází ve stavu prototypu a postupně jsou jednotlivé kousky skládány do sebe a testovány, aby vše fungovalo od začátku do konce. Následně by se mělo přejít do bety, do které bude pozván jen limitovaný počet hráčů pro testování mechanik.

Spolu s rozšířením vyjde v ten samý den bezplatná aktualizace, která přidá spoustu vylepšení jako je například kvalita vylepšení života. Samozřejmě nebude chybět možnost tyto věcičky navíc vypnout, pokud je nechcete. Aktualizace ale nepřidá dodatečný obsah, který se bude nacházet v DLC.

Zatím není bohužel známo, kdy dodatek vyjde a nejspíš si na něj ještě budeme muset chvilku počkat.

Factorio prodalo dva a půl milionu kopií a hráči ve hře dohromady strávili bezmála 40 000 let. To jsou oficiální čísla z února 2021.