Ohledně série Assassin's Creed je momentálně čistě jasná pouze jedna informace: letos se nové hry nedočkáme. Ubisoft dostává za slovy, že si značka dává pauzu, přičemž čas navíc je využit například pro další obsah do posledního dílu s podtitulem Odyssey. Všechno ostatní jsou jinak spekulace, které však není zakázané probírat, jestliže se - jako v tomto případě - objeví. První střípky se tak objevily poměrně brzy, a i kdyby nebyly ve výsledku pravdivé, jsou dosti zajímavé.

Pracovní název hry je Legion a a měla by vyjít na současné i next-gen konzole. Pracuje na něm bulharská pobočka v Sofii a bude se jednat o zakončení "starověké trilogie" - po Egyptě a Řecku se tak podíváme do nádherného antického Říma, do doby vlády Marca Aurelia či Commoda nebo roku čtyř císařů. Stejně jako v Odyssey bude možnost hrát buď za muže, Cassia, nebo ženu, Lucii. Jisté je, že hra bude jako minule hodně založená na RPG prvcích. 

Ubisoft chce potěšit staré i současné fanoušky série tak, že ačkoliv bude hra podobná Odyssey, původní kouzlo série zde bude obnoveno (ona politická situace té doby ostatně přímo vybízí k tomu, aby se znovu potichu vrážely skryté čepele do zad...). Kromě hlavní příběhové linie můžeme čekat i časové flashbacky. 

Oproti Watch Dogs 3, které má uniklé informace aspoň zčásti potvrzené, zde budeme na kývnutí, nebo zavrtění hlavou čekat delší dobu. Zveřejněné informace vypadají poměrně relevantně, hlavně co se týče starověké trilogie, každopádně budeme se muset nechat překvapit. A na to feudální Japonsko stále čekat.