Po kopiích od několika společností a prototypu, který jsme viděli na CES 2017, tu máme plnohodnotnou verzi bezdrátového HTC Vive adaptéru. Předchozí pokusy o tento adaptér skončily neúspěšně, protože většinou měli jeden a ten stejný problém - vysokou odezvu pro plnohodnotné hraní. Tak tedy přišlo HTC, kteří svůj headset znají nejvíce a rozhodli se, že se o tento problém postarají sami. Slibují, že jejich headset má určitě porazit ostatní soupeře.

Low-latency hraní (hraní s nízkou odezvou) by se mělo vyrovnat svým zážitkem používáním headsetu přes HDMI kabel. Bezdrátové hraní má jistě své výhody a to hlavně kvůli kabelům. Většinou si lidé stěžují i na to, že se jim kabely pletou mezi nohy, můžou kvůli nim ztratit rovnováhu a rovnou spadnout na zem a nebo jim prostě může vadit to, že nejsou zrovna nejlehčí. Tento adaptér používá Intel technologii Wi-Gig, která je schopná fungovat na 60GHz a přinést tak plynulý zážitek bez jakéhokoliv sekání.

Spolu s tímto doplňkem HTC uveřejnili nadupanější verzi jejich headsetu s názvem HTC Vive PRO, o kterém si můžete přečíst v tomto článku.