Již je to třetí rok, co byla vydána první moderní náhlavní sada pro virtuální realitu. Jmenovala se Oculus Rift. Z rázu se na trhu začali objevovat všelijaké kopie. Většinou stavěné jako jakýsi pouzdro na telefon, který si následně dáte na hlavu. Jedna kopie ale předčila předlohu. Mluvíme o HTC Vive. Jako první VR set přinesl možnost reálného pohybu díky čidlům přidělaným jak na helmě, tak i na zdech pokoje ve kterém se pohybujete. Ano, tento pohyb je velmi omezený, ale je tam!  Nedávno byla představena PRO verze tohoto náhlavního setu. Ten bude disponovat sice o kousek menšími, ale jemnějšími displeji. Integrovanými sluchátky s certifikací HIRes audio, těšit se můžeme i na další přední kamery a lepší konektivitu. Jako užitečnou změnu musím zmínit také vylepšené nastavení hlavového a nosního mostu, to vám zajistí lepší sezení na hlavě.

Další novinkou, která bude dostupná i pro původní verzi, je bezdrátový adaptér, co má zabezpečit lepší pohyb bez kabelů visících zezadu z hlavy. Za mě je to dobrý nápad, ale přece jen se bojím většího poklesu snímků za sekundu. To by znamenalo větší možnost motion sickness.

Rád bych vám řekl cenu, nebo kdy bude oficiálně vydán, ale žádnou takovou informaci jsme nezjistil. Takže musíme dál čekat.