V našem hlavním městě bylo založeno nové studio. North Beach Games Prague má na starost vývoj pokračování survivalu Stranded Deep z roku 2015, ve kterém hráči musejí přežít na ostrově kdesi v Tichém oceánu.

Nový tým a studio vede Sam Edwards, technologický ředitel a designér původního Stranded Deep z Beam Team Games. Generálním ředitelem je Tomáš Pšenička, který předtím pracoval na Space Engineers v Keen Software House.

„Jsme nesmírně nadšeni, že s naším novým vývojářským týmem North Beach Games Prague zahajujeme vývoj hry Stranded Deep 2,“ řekl Sam Edwards. „Tomáš a jeho talentovaný tým budou skvělým partnerem při budování studia, které se dívá do budoucnosti série a objevuje nové obzory.“

„Nemohli bychom být více nadšeni, že jsme do North Beach Games přivedli Sama a Tomáše, kteří povedou naše nové pražské vývojářské studio,“ přidal John Miller, generální ředitel North Beach Games. „S oběma spolupracujeme už léta jako partneři, takže být všichni v jednom týmu je skvělý pocit a umožní nám to ještě zajímavější společnou práci v oblasti survival craftingu. Po všech výkyvech na trhu a v herním průmyslu v uplynulém roce cítíme, že nastal ten správný čas začít tuto další kapitolu našeho podnikání a razit si vlastní cestu k pozitivní budoucnosti naší společnosti.“

Stranded Deep 2 je ve vývoji pro PC, Xbox Series X/S a PlayStation 5. V současné době hra nemá stanovené datum vydání.

North Beach Games Prague patří pod nezávislou vydavatelskou společnost North Beach Games. Ta byla založena v roce 2018 s vizí uvádět na trh inovativní hry. Byli například u Stranded Deep, 7 Days to Die a The Lord of the Rings: Return to Moria.